مواد لازم

پیاز متوسط   سه عدد

سیر           یک بوته

تمر هندی    یک بسته

گشنیز و شنبلیله   یک کیلو (به نسبت سه به یک)

روغن  یکی دو قاشق

ادویه و نمک و فلفل

ماهی راژگو      هر ماهی متوسط تا درشتی می شه

 

طرز تهیه

تمر هندی رو توی کاسه بریزین و روش یک لیوان آب جوش بریزین و بذارین بمونه. پیاز داغ درست کنین و پیاز که سبک شد بهش زردچوبه بزنین. سیر خرد شده رو اضافه کنین و تفت مختصری بدین. فلفل فراوون و ادویه ( هرچی دوست دارین ) بریزین. سبزی خردشده رو اضافه کنین و سرخ کنین. شیره ی تمرهندی رو صاف کنین و به مخلوط سبزی و پیاز و... اضافه کنین. بذارین چندتا جوش بزنه و یک کم غلیظ تر بشه.

یک سینی فر بردارین و با کاغذ آلومینیوم بپوشونین. ماهی رو بذارین توش. می تونین پوست ماهی رو مخلوط روغن زیتون و آب لیمو و نمک و زعفرون بزنین که هم خشک نشه و هم خوش رنگ و خوش مزه بشه. مخلوط سبزی رو توی شکم ماهی بریزین و بذارین طبقه پایین فر. مدت پخت بستگی به ماهیش داره مثلا راژگو نیم ساعته حاضر می شه. هم از رنگ و روش معلومه هم یک چنگال بزنین راحت فرو می ره.

اگه وقتتون کمه می تونین به جای این که ماهی رو به فرم درسته بذارین و توی شکمش رو پر کنین اون رو از وسط باز کنین و سبزی رو روی گوشتش پهن کنین. این جوری قطر ماهی کمتر می شه و سریع تر حرارت رو جذب می کنه و آماده می شه. معمولا با پلو سرو می کنن .